Om Ugglerier

I grekisk mytologi förknippaoNMjnJBUpDEdes minervaugglan med gudinnan Atena och visdom. Som en liten vördnadsfull bugning i riktning mot det antika idéarv som utgör grunden för den västliga civilisationen har därför denna blogg fått namnet Ugglerier. Och den är tänkt att verka som ett motgift mot alla dillerier som präglar mycket av dagens svenska samhällsdebatt.

Mitt namn är Anders W. Edwardsson och jag föddes 1970 i Dalsland, men bor numera i USA. Jag har under mitt liv bland annat jobbat som försäljare, sysslat med politik, varit egenföretagare och utbildat mig på båda sidor om Atlanten. Under åren 1997-2002 studerade jag för en fil.mag. i historia vid Uppsala Universitet, 2003-2004 tillbringade jag ett par terminer vid University of North Dakota och 2011-2013 tog jag sedan också en MA i Politics (med fokus på Political Theory) vid Catholic University of America i Washington, D.C. Sedan hösten 2013 håller också på med doktorandstudier i American Government vid samma universitet parallellt med att jobba som Adjunct Professor vid ett lokalt college, där jag undervisar i bland annat europeisk och amerikansk historia.

Du kan läsa mer om mina utbildningar och erfarenheter här.

Ugglerier är min privata blogg där jag presenterar tankar, idéer och reflektioner om bland annat historiska, politiska, kulturella och filosofiska spörsmål med ett speciellt fokus på Sverige och USA, men jag berör emellanåt även andra ämnen och andra delar av världen. Mina intellektuella husgudar är bland andra Aristoteles, Niccolò Machiavelli, Adam Smith, Edmund Burke, Winston Churchill och Thomas Sowell. Mitt politiska perspektiv är ergo klassiskt liberalkonservativt och mitt mål är att via bloggen på distans hemsöka mitt gamla fosterland med hårda sanningar och alternativ information som förhoppningsvis kan hjälpa till med att lösa upp den moderne svenskens på många sätt förvridna själv- och världsbilder.

V9789175667812_large_en-annorlunda-historia-folkhemmet-i-nytt-ljus_haftadill du veta mer om mina idéer, åsikter och värderingar kan du läsa min bok En annorlunda historia (Timbro 2008), vari jag levererade ett antal bredsidor i vattenlinjen på framförallt (men inte enbart) sosseriet.

Kommentarer på gjorda inlägg uppmuntras! Enbart konstruktiva sådana dock. Rena dummerier, drömmerier och (speciellt) dillerier kommer konsekvent att ignoreras eller alternativt raderas. Då jag också ofta är upptagen med annat förbehåller mig därtill rätten att inte svara på kommentarer om jag inte vill eller kan.

– Mycket nöje!

Annonser

3 reaktioner på ”Om Ugglerier

  1. Jag tycker att det är lite underligt hur oljepriset kan sjunka till hälften, samtidigt som bensinpriset här i Svea sjunker från 16 kr till 14 kr eller något sådant. Varför sänker inte staten skatten för bensinen? Det kan du skriva om.

    ”– Det börjar bli lite panikstämning på marknaden. Många säljer sig ut ur oljebranschen eftersom man inte vet hur lång den här nedgången egentligen blir. Det gör att oljepriset fortsätter att falla, säger Thina Saltvedt, oljeanalytiker på Nordea i Oslo.

    I juni kostade ett fat nordsjöolja 115 dollar. Nu är priset nere på runt 65 dollar och när nu till exempel stora pensionsfonder snabbt försöker sälja tillgångar i oljebranschen kan oljepriset på kort sikt falla neremot 45-50 dollar, säger Thina Saltvedt.”

    Liked by 1 person

  2. Kort: det är s.k. fracking, speciellt här i USA, som vi har att tacka för sjunkande oljepriser. Och detta till Obamas och många andra miljömuppars förtret. USA:s och världens energibekymmer är lösta för många decennier… 🙂 Att svenska politiker inte kan förmå sig sänka bensinskatten är en helt annan femma.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s