Låt inte offren dö förgäves!

10929905_856403467744130_6792284914878777486_n

Den politiskt-kulturella flatheten rörande islamismen äter sakta men säkert upp de friheter som gjort västvärlden unik.

Hörde just att attentatsmännen i Paris fått möta sin skapare och att gisslan är fri. Gott! Jag är inte speciellt blodtörstig, men den här smakade gott. Må dårarna tvingas dansa hambo med bin Laden till tonerna av Hel’s felstämda fiol i det kallaste hörnet av Nifelheim i all evighet. Det viktiga nu är dock att inte låta media, politiker och andra åter fösa den grundliggande problematiken under mattan.

För som jag skrev i mitt förra inlägg, Parisattentatet skedde lika lite som 9/11 i ett vakuum. Det går tillbaka både på islamisk fundamentalism och på den ovilja att ta tag i det problemet som de senaste 20-30 åren utmärkt nästan alla ledande västliga politiker, akademiker, journalister och andra ”opinionsbildare”. Och som den här artikeln visar är stödet för extrema, islamistiska ideal bland muslimer allt annat än minimalt (vilket ju är vad ”alla” hävdar).

Exakt hur stort stödet är omöjligt att säga, men om bara 5 procent sympatiserar med ISIS och andra extrema grupper är det illa nog. För du kan själv räkna ut hur många detta blir av c. 1,2 miljarder. Och läget är ännu mer prekärt då det redan finns ett antal sympatiskt inställda statsledningar – varav Iran med sitt kärnvapenprogram bara är den bäst kända – och om jag förstår det rätt även många välbeställda och inflytelserika sympatisörer i länder som Saudiarabien.

Enkom en fåne kan påstå att detta tillsammans med de västliga eliternas ovilja att ta tag i frågan inte bäddar för en farofylld framtid. Och tillåt mig, som pojken i sagan om den nakne kejsaren, påpeka ytterligare en sak: Avsaknaden av ett brett, folkligt och institutionellt motstånd i muslimska länder mot islamismen.

Visst, de allra flesta muslimer stödjer inte våld per se. Men, jämför med situationen i den demokratiska världen. Här räcker det med att promilleorganisationer som Klu Klux Klan begår vidrigheter i kristendomens namn så reagerar både medborgare och myndigheter lika snabbt som kraftfullt. I den muslimska världen finns inget motsvarande strukturellt motstånd. Istället förekommer det ofta att tiotusentals demonstrerar sitt stöd för olika extremistorganisationer på öppen gata, utan att myndigheterna ingriper.

En liknelse med 1930-talets Tyskland säger mycket. Nationalsocialisterna där lyckades aldrig få 50 procent i fria val och en absolut majoritet av tyskarna var garanterat emot koncentrationsläger, gaskamrar och storkrig. Likväl lyckades nazisterna utnyttja det demokratiska Weimarsystemet för att krångla sig fram till makten. Och sedan gick det som det gick.

Det bästa vi nu kan göra för att hedra de som dött i Paris – och på dussintals andra ställen i världen de senaste decennierna – är därför att fortsätta prata, skriva och publicera teckningar om det inträffade. Enbart så kan vi sätta tryck på alla de som nu brinner för att glömma och vill återgå till det gamla vanliga snacket om gränslös tolerans och annan självdestruktiv bråte.

Och om detta händer har offren dött förgäves!

Annonser

3 reaktioner på ”Låt inte offren dö förgäves!

    • Ja, och lägger man till kommunisterna tror jag över 50 % röstade för demokratins avskaffande. Likväl, jag vågar säga att om folk vetat vad nazismen och kommunismen egentligen gick ut på och haft historiska referenspunkter som vi har nu (om kommunismens och nazismens fasor) hade båda partiernas röstetal varit betydligt lägre. Vad som är nästan lika tragiskt som islamismens faktiska budskap och mål är oviljan hos många i väst att se djävulen ånyo grina oss i ansiktet, fast att vi numera vet mycket väl hur han ser ut s.a.s.

      Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s