Var ligger ansvaret?

6a00d83451586c69e201127918a8e128a4-800wi

Västvärlden behöver ånyo ledare som Harry S. Truman och Winston Churchill om den frihet vi lyckats skapa de senare två, trehundra åren skall överleva.

Är på väg downtown DC för att ge min syn på svensk politik på tankesmedjan ATR, så detta inlägg om dagens händelser i Paris måste bli kort (och jag måste erkänna att tala om DÖ just nu känns ganska meningslöst). I stunder som dessa är det lätt att bli emotionell och irrationell, så jag skall göra mitt bästa för att undvika det.

Efter detta måste västvärlden vakna ur sin politiskt korrekta slummer och börja ställa sig svåra frågor. För visst, det direkta ansvaret för attacken ligger givetvis på ISIS och deras soldater, som utförde attacken. Denna skedde dock inte i ett vakuum. Att attacker som dessa (och det kommer bli fler, tro mig!) skulle komma var uppenbart för alla som ville se det. Problemet är ”bara” att de flesta västländer idag domineras av politiker, journalister, opinionsbildare och ”experter” som väljer att inte se, eller till och med aktivt bortser ifrån vad islamistisk terrorism är för något: En aktiv rörelse som har som uttalat mål inte bara att ta över makten i sina hemländer utan att införa en teokratisk världsdiktatur! Vilket givetvis lägger ett ansvar även på de som aktivt valt att blunda, bortförklara, relativisera eller till och med försvara islamismen.

Islamismens mål är ergo i grunden detsamma som för en gång nationalsocialismen och kommunismen. Då, när dessa ideologier for fram, fanns det dock tack och lov fortfarande ett historiskt medvetande som närde insikter om vad som höll på att hända. Och politiker som Winston Churchill, Harry S. Truman, John F. Kennedy, Margaret Thatcher, Ronald Reagan och Helmut Kohl som var beredda att ta strid. Folk i gemen var därför också fortfarande beredda att göra uppoffringar för att försvara friheten.

Dagens ledargarnityr är av helt annat, murknare virke. De är nämligen inte bara helt historielösa, okunniga och bara fokuserade på att vinna nästa val. De är också indoktrinerade i och predikar aktivt en diskurs som säger att nästan allt elände i världen, egentligen, går tillbaka på oss i väst och påfund som demokrati, kapitalism och yttrandefrihet. Många av dem ser därför islamismen som en om inte okay så fullt försåtlig reaktion, som man inte kan/får ta i med hårdhandskarna emot. Det är som om Churchill skulle ha ansett att Hitler  hade rättmätiga krav på Kontinentaleuropa eller Truman skulle ha gett Stalin pluspoäng för att vilja erövra världen, typ.

Med sådana ideologiskt programerade idioter (i den medicinska meningen ”oförmögen att lära”) i ledningen kan det bara gå åt fanders. Och kanske är det redan för sent, i alla fall för Europa. Hoppet är dock det sista som överger människan, så låt oss be om att det goda som eventuellt i slutändan kan komma ut ur dagens katastrof är en bred folklig reaktion som ökar offerviljan och vrider politikens fokus bort från skitfrågor som genusstrukturer, koldioxidutsläpp och höjda bidrag till väsentligare saker som hur vi mer aktivt kan bekämpa ISIS et al. En sådan reaktion är nämligen det enda som kan leda fram till en ny kader av västliga politiker, journalister, akademiker och andra som är beredda att se sanningen i vitögat och slänga de multikulturella illusionerna åt sidan.

Och om detta inte sker kommer det snart att gå rent åt helvete!

PS! Just när jag skulle trycka på publiceringsknappen kom rapporter om ytterligare en terrorattack i Paris, denna gång mot en synagoga. Denna artikel hävdar att de två attackerna inte är relaterade, men f-n heller, säger jag…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s