Skratta eller gråta?

Här är ett av de klaraste och mest aktuella inlägg jag läst på flera år:

Mycket skulle vara vunnet om man i stället för känsloargument och smutskastning ägnade mer uppmärksamhet åt de etiska principer och argument som figurerar i flyktingdebatten. Här anas en grundläggande konflikt mellan en humanitär plikt att bistå nödställda människor och enskilda staters rätt och plikt att prioritera sina lokala intressen. (…) Den holländske migrationsforskaren Ruud Koopmans har visat att länder som kombinerar generösa välfärdsrättigheter med multikulturalistisk politik (alltså positiv särbehandling av kulturella minoriteter), som Sverige, Belgien och Nederländerna, lyckas relativt dåligt med integration.

Att diskutera den underliggande moralen för flykting- och invandringspolitiken är vad Sverige borde ha börjat med för många, långa år sedan. Nu kommer inlägg som dess närmast som pinsamt påhängda eftertankar. Hursomhelst, jag skulle också vilja tillägga en sak:

– Vad är den allra mest grundläggande plikten ”Sverige” har mot svenskarna?

Givetvis att försvara (nuvarande) medborgare mot inre och yttre fiender – allt annat är faktiskt sekundärt!! Och med tanke på att Sverige inte längre ens har ett försvar, att terrorister finansierar sitt krigande i Syrien med A-kassepengar och att polisen (enligt medieuppgifter för någon timme sedan) inte ens längre vågar gå ur sina bilar för att skydda 70-åriga damer som de ser blir överfallna på öppen gata, ja, då vill man bara logga ut.

Sverige skördar i dessa dystra dagar frukterna av decenniers av intellektuell, ideologisk och politisk förgiftning. Enjoy! Typ…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s