I’m back…

terminator

Efter ett över tre år långt uppehåll, motiverat av doktorandstudier här i USA, återupptar jag i dagarna mitt bloggande. Efter viss tvekan på denna nya adress istället för på gamla kära Svensk Historia, som härmed nu alltså även officiellt är dödförklarad.

Men, var lugn, inläggen här kommer att följa samma lågmält liberalkonservativa, antifeminiztiska, socialistfientliga och växthusskeptiska linje som på den gamla goda tiden. Jag vågar till och med utlova en skärpt analys då jag sedan sist permanent lyckas bryta mig loss från det folkhemska Sossersveriges gravitationsfält och numera är fast bosatt i Staterna. Latituden för att ta ut svängarna har ergo ökat…

Det kommer troligen, då jag fortfarande är en genuin teknikidiot, att ta några dagar att få alla mojänger att funka och alla gizzmos på plats. Under tiden, skicka gärna in förslag på kontroversiella ämnen att ta upp och politiskt korrekta kor mogna för slakt!

Bästa hälsningar,

/Anders Edwardsson

Annonser

4 reaktioner på ”I’m back…

 1. Ett kontroversiellt ämne vore väl dödsstraffet. När man läser statsvetenskap i Lund så får man inte vara dödsstrafförespråkare. Det kan tyckas vara ett icke-problem i Sverige. Men det var det inte för mig! Fullständigt odemokratiskt. Vad hade hänt om jag hade läst klart och smugit med min syn på dödsstraff hela tiden? Hade de då tagit ifrån mig min examen om jag blev någon? Läraren som talade om policyn för oss studenter flyttade senare till USA för att undervisa på Stanford. Höjden av hyckleri!

  Roger Klang, civis Lundensis, Scaniae Sveciae

  Liked by 1 person

 2. Hej hopp och mycket välkommen tillbaka till ankdammen i Norr. Din penna har saknats och jag ser fram emot att kunna titta in här emellanåt.

  Nu tog det ju en tag för denna första gång (ser att detta postades redan i december förra året), men det är enbart ditt eget fel i det att Svensk Historia varit helt tyst i – vad? – flera år i alla fall.

  På dom bara nu!

  Gilla

  • Ciao,

   Och tackar. Jag bor fortfarande (och numera permanent) i USA, men startade denna nya blogg då jag inte kan hålla fingrarna istyr. Svensk Historia fick dö sotdöden under mina doktorandstudier, men de är nu över så jag hoppas (ehuru utan någon direkt regelbundenhet) delta i den svenska debatten med små inlägg här.

   /AE

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s